Espoon Vuoripirtissä lapset ja seniorit viihtyvät yhteisissä tiloissa ja pihapiirissä

Espoon Tillinmäessä sijaitseva Hoivakiinteistö Vuoripirtti on ensimmäinen kiinteistö Espoossa, jossa lapset ja seniorit kohtaavat arjen toiminnoissa päivittäin.

Samassa kiinteistössä sijaitsee ikäihmisten hoivakoti Attendo Vuoripirtti ja päiväkoti Touhula VekaraVuori. Yhteinen piha ja rakennus yhdistävät nuoremman ja vanhemman sukupolven ja luovat uudenlaiset mahdollisuudet yhdessä tekemiselle.

- On tärkeää, että ikääntyessä ja hoivapalveluiden tullessa osaksi elämää mieluisat asiat säilyvät elämässä. Ikäihmiset nauttivat lasten seurasta ja lasten leikkien seuraamisesta. Vastavuoroisesti lapset tutustuvat vanhempaan ikäpolveen. On etuoikeus työskennellä tällaisessa ympäristössä, hoivakodin johtaja Heidi Boman sanoo.

- Touhula-päiväkodissa iloitaan arkea rikastuttavasta yhteistyöstä lasten ja senioreiden kesken. Molemmat osapuolet nauttivat valtavasti yhdessä tekemisestä kuten leipomisesta ja yhteisistä lauluhetkistä, Touhulan toimitusjohtaja Virpi Holmqvist kertoo.

Vuoripirtti istuu ulkomuodoltaan kiinteäksi osaksi alueen asuntokantaa. Rakennuksen suunnittelussa on huomioitu tontin kaareva muoto sekä piha-alueiden leikkeihin ja ulkoiluun houkuttelevat avokalliot.

- Vuoripirtti on yksi näyttävimmistä kokonaisuuksista, jossa olemme olleet mukana. Olemme innostuneita mahdollisuudesta luoda uudenlaisia palvelumalleja Espooseen, hankkeen rakennuttamisesta ja rahoittamisesta vastanneen Suomen Hoivatilojen toimitusjohtaja Jussi Karjula hehkuttaa.

Vuoripirtti-kiinteistön omistaa Suomen Hoivatilat Oyj, joka on erikoistunut päiväkoti- ja hoivakiinteistöjen sekä palvelukortteleiden tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen.


  • Syitä asuntojen myyntiaikojen venymiseen

    Asuntojen myyntiajat vaihtelevat parista viikosta useaan kuukauteen ja jopa vuosiin. Mikäli asunto ei tunnu millään menevän kaupaksi, syy voi löytyä esimerkiksi liian korkeasta hintapyynnöstä tai epäselvästä myynti-ilmoituksesta. 

  • Näin opit älykkääksi sähkönkäyttäjäksi

    Lähivuosina tapahtuva sähkömarkkinoiden uudistuminen muuttaa sähkön ja sen siirron hinnoittelua. Huoleton kuluttaja saattaa tulevaisuudessa maksaa sähköstään selvästi enemmän kuin tarkka optimoija. Näillä vinkeillä opit ennakoimaan ja siirtämään kulutusta halvemman sähkön ajankohtaan.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely