Näin vakuutus korvaa myrskytuhoja

Loppukesän myrskyt riepottelivat pääkaupunkiseutua rajusti ja monin paikoin myrskytuhot näkyivät kaatuneina puina, sähkökatkoksina ja rankkasateiden aiheuttamina vaurioina.

Viime vuosien suuret myrskyt ovat osoittaneet, millaista jälkeä kaatuvat puut aiheuttavat sähkölinjoille, pihoille ja autoille. Puiden kuntoa tulee tarkastella säännöllisesti jo ennen myrskyä ja tarvittaessa kutsua asiantuntija paikan päälle. Jos puu kaatuu sähkölinjan päälle, sen pois siirtäminen tulee aina jättää ammattilaiselle, sillä puu saattaa olla sähköjännitteen vuoksi hengenvaarallinen.

Jos myrsky aiheuttaa tuhoa omassa kodissa tai pihapiirissä, ensimmäiseksi kannattaa estää lisävahinkojen syntyminen. Mikäli tuhoista aiheutuu välitöntä vaaraa, kannattaa ottaa yhteyttä pelastuslaitokseen. Kunnalle kaatuneista puista voi ilmoittaa silloin, jos tuhot ovat heidän alueellaan eivätkä aiheuta välitöntä vaaraa.Vahingoista kannattaa ottaa kuvia, sillä niistä voi olla hyötyä, kun ilmoittaa vahingoista vakuutusyhtiölle. Vakuutusyhtiöön kannattaa ilmoittaa vahingoista ensisijaisesti verkossa, jossa vahinkoilmoituksen voi jättää jonottamatta vuorokauden ympäri.Näin vakuutukset korvaavat myrskytuhoja:Myrskyn aiheuttamat sähkökatkokset

Korvausvastuu on ensisijaisesti sähköyhtiöillä. Jos sähkökatkoksen seurauksena esimerkiksi pakasteet sulavat, korvausta voi saada myös kotivakuutuksesta*.

Ukkosen aiheuttamat tulipalot

Kotivakuutus* korvaa tulen ja esimerkiksi suoran salamaniskun aiheuttamat vahingot.Rankkasateiden tulviminen kellariin

Kotivakuutus* korvaa poikkeuksellisten rankkasateiden aiheuttamia tulvavahinkoja, kun vesi on tunkeutunut rakennukseen suoraan maanpinnalta tai kiinteästi asennettujen putkistojen kautta.Auton päälle myrskyssä kaatunut puu

Autovakuutus* korvaa, jos puu kaatuu auton päälle. Vakuutuksessa on oltava ns. törmäysturva, jotta se korvaa tämän tyyppiset vahingot.Talon päälle myrskyssä kaatunut puu

Kotivakuutus* korvaa vahinkoja, jos puu kaatuu talon päälle ja aiheuttaa vahinkoa esimerkiksi vesikatolle ja -kourulle, muuhun kiinteistöön tai pihalla olevalle irtaimistolle. Jos kaatuneessa puussa on lahovaurioita, voidaan korvausta hakea sen vastuuvakuutuksesta, jonka pihalta puu on kaatunutMyrskyn kaatamat puut talousmetsässä

Metsävakuutus* korvaa myrskyn aiheuttamia tuhoja talousmetsälle.Myrskytuulen takia vaurioituneet veneet

Venevakuutus* korvaa esimerkiksi, jos veneen sisään vuotaa vettä tai vene uppoaa. Venevakuutuksessa ei ole myrskyrajoja, eli veneelle sattuvat vahingot korvataan tuulen voimakkuudesta riippumatta, kunhan veneessä on täyskasko eli laaja venevakuutus.

* Vakuutusten kattavuustiedot If vahinkovakuutusyhtiö. Vakuutusyhtiöiden kattavuustiedoissa eroavuuksia ja kattavuudet tulee tarkistaa omasta vakuutusyhtiöstä.


  • Syitä asuntojen myyntiaikojen venymiseen

    Asuntojen myyntiajat vaihtelevat parista viikosta useaan kuukauteen ja jopa vuosiin. Mikäli asunto ei tunnu millään menevän kaupaksi, syy voi löytyä esimerkiksi liian korkeasta hintapyynnöstä tai epäselvästä myynti-ilmoituksesta. 

  • Näin opit älykkääksi sähkönkäyttäjäksi

    Lähivuosina tapahtuva sähkömarkkinoiden uudistuminen muuttaa sähkön ja sen siirron hinnoittelua. Huoleton kuluttaja saattaa tulevaisuudessa maksaa sähköstään selvästi enemmän kuin tarkka optimoija. Näillä vinkeillä opit ennakoimaan ja siirtämään kulutusta halvemman sähkön ajankohtaan.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely