Hausjärvellä olet keskellä kaikkea

Hausjärven kunta sijaitsee aivan Hyvinkään ja Riihimäen vieressä. Hausjärvi sijoittuukin hyvin keskeiselle paikalle Etelä-Suomen kaupunkeihin nähden. Liikenneyhteydet ovat hyvät, kulkeehan kunnan läpi kaksi junayhteyttä, yksi Tampereen suuntaan ja toinen Lahden suuntaan. Maantieyhteyksistä kantatie 54 Riihimäeltä Lahden suuntaan kulkee Hausjärven keskeltä ja ohittaa muun muassa Hausjärven Oitin keskustan. Hausjärven kunnan mainoslause onkin ”Hausjärvi – kunta keskellä kaikkea”.

Hausjärven tuoreen kuntastrategian mukaisesti ”Hausjärvi on yhteinen, elinvoimainen kotikuntamme, joka tarjoaa luonnonläheistä ja turvallista elämistä keskellä kaikkea.” Hausjärvellä jokaisella on mahdollisuus luoda itselleen loistava tulevaisuus. Hausjärven kunnan arvoja ovat ihmisläheisyys, turvallisuus ja luovuus.

Liikuntaa ja luontoa eri kylissä

talvikuva7

Harva tietää, että esimerkiksi Hikiä ja Ryttylä ovat Hausjärvellä. Hausjärven kunnan eri taajamissa on hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja liikuntaan ulkoilureiteillä ja urheilukentillä. Ulkoilureitit ovat monipuoliset ja luonnonläheiset. Reittien läheisyyteen on rakennettu kuntoportaita Hikiälle, Oittiin ja Ryttylään. Ryttylästä löytyy myös frisbeegolf –rata.

Hausjärvellä järjestetään vuosittain heinäkuussa valtakunnallisestikin arvostettu ja palkittu tapahtuma, Mommilanjärven Soutelut, jotka soudellaan Hausjärven Haminankylässä. Samassa tapahtumassa järjestetään myös Mettäkulman lenkki –juoksutapahtuma sekä maalaismarkkinat.

Monipuolinen tonttitarjonta

Hausjärven vehreät metsät ja viljelysmaat ovat houkutelleet ihmisiä jo kivikaudella. Nykyisin Hausjärven kulttuurimaisemalle leimansa antavat vanhat hämäläiskylät ja kauniit viljelysmaat. Hausjärven virkeisiin kyliin on suunniteltu uusia asuinalueita. Tonttitarjontaa onkin monipuolisesti eri taajamista ja erilaisesta luonnonläheisestä maisemasta. Tarjolla on kumpuilevaa harjumaisemaa, metsäistä aluetta tai tasaista peltomaisemaa. Kaavoitettujen asuinalueiden palvelut ovat lähellä ja monipuolisia. Hikiän ja Monnin asuinalueilta kaupunkien keskustapalveluihin on matkaa 5-7 kilometriä. Lisäksi jokaisessa taajamassa on päivähoito ja alakoulu. Oitista löytyvät myös yläkoulu ja lukio.

Monnin Pihonkaarre

Hausjärven Monnin Pihonkaarteen alueella on tontteja yhteensä 23 ja ne ovat kooltaan 1120 – 4157 m2. Tonttien neliöhinta on 32-35 euroa ja tontin voi myös vuokrata. Vuosivuokra on 5 % tontin myyntihinnasta. Monnin Pihonkaarteessa on asuin- ja erillispientalojen korttelialueita sekä yksi rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialue. Kaava-alueella on yhteensä 13 erillispientalon, 9 pientalon ja yksi rivitalon rakennuspaikka. Hausjärven Monni sijaitsee Hyvinkään pohjoispuolella. Hyvinkään keskustaan on noin kuuden kilometrin matka. Pihonkaarre sijoittuu Monnin taajamaan ja koulu- sekä päiväkotipalveluiden läheisyyteen. Alueella järjestetään lauantaina 19.5.2018 tonttimarkkinat klo 10-14. Tuolloin esitellään kiinnostuneille Hausjärven kunnan monipuolista ja edullista tonttitarjontaa.


  • Syitä asuntojen myyntiaikojen venymiseen

    Asuntojen myyntiajat vaihtelevat parista viikosta useaan kuukauteen ja jopa vuosiin. Mikäli asunto ei tunnu millään menevän kaupaksi, syy voi löytyä esimerkiksi liian korkeasta hintapyynnöstä tai epäselvästä myynti-ilmoituksesta. 

  • Näin opit älykkääksi sähkönkäyttäjäksi

    Lähivuosina tapahtuva sähkömarkkinoiden uudistuminen muuttaa sähkön ja sen siirron hinnoittelua. Huoleton kuluttaja saattaa tulevaisuudessa maksaa sähköstään selvästi enemmän kuin tarkka optimoija. Näillä vinkeillä opit ennakoimaan ja siirtämään kulutusta halvemman sähkön ajankohtaan.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely