MALESIALAINEN KANALAKSA

Aasialaiset monivivahteiset, maukkaat, paksut nuudelikeitot 

ovat heikkouteni. 

Thaimaalainen khao soi on loistava esimerkki tällaisesta keitosta. 

Tällä kertaa halusin kuitenkin kokeilla jotain vähän erilaista, ja tulevasta Singaporen matkasta haaveillen päädyin kurkistamaan Malesian suuntaan soveltamalla Suuren aasialaisen keittokirjan katkarapulaksareseptiä. 

Vaikka ainekset ovat hyvin pitkälti samat kuin thaimaalaisessa keittiössä, 

makumaailma on erilainen - jollain tapaa raikkaampi.

image

maustetahna

4-5 isoa kuivattua chiliä (tai tuplasti pieniä)

1 karkeaksi pilkottu keskikokoinen punasipuli

5 cm pala tuoretta galangaa karkeaksi pilkottuna 

(hätätilassa myös inkivääri käy)

4 viipaloitua sitruunaruohon vartta (vain valkoinen osa)

3 karkeaksi pilkottua punaista chiliä

10 bankulpähkinää (korvaa tarvittaessa macadamiapähkinöillä)

2 tl raputahnaa

2 tl raastettua kurkumaa (korvaa tarvittaessa jauheella)

2rkl öljyä

500 g broilerin paistileikettä

1½ l vettä + muutama rkl kanafondia

1 rkl öljyä

5 dl kookosmaitoa

500 g ohuita tuoreita riisinuudeleita (itse käytin paksumpia tuorenuudeleita)

½ kurkku tulitikkumaisiksi suikaleiksi leikattuna

100 g mungpavun ituja

kourallinen vietnamilaisia mintunlehtiä tai vahvan mintun lehtiä

Valmista maustetahna. 

Liota chilejä kuumassa vedessä parisenkymmentä minuuttia. 

Valuta ja hienonna chilit monitoimikoneessa sipulin, galangan, sitruunaruohon, tuoreen chilin, pähkinöiden, raputahnan, kurkuman ja öljyn kanssa. 

Kaavi astian reunat välillä lastalla, niin että saat tahnasta tasaista.

image

Pilko broilerin leikkeet suupaloiksi. Kuumenna öljy wokissa ja paista maustetahnaa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin viisi minuuttia, lisää broileripalat ja sekoittele vielä viitisen minuuttia, kunnes tahna muuttuu hyvin tuoksuvaksi. Lisää kiehuvan kuuma vesi, kanafondi ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja keitä vielä viitisen minuuttia. Erota nuudelit varovasti toisistaan ja keitä kiehuvassa vedessä puoli minuuttia. Valuta siivilässä ja jaa neljään syvään keittokulhoon. Kuumenna liemi ja annostele se kauhalla nuudelien päälle. Koristele kurkulla, iduilla ja mintulla. 

image
NOKKOSLETUT
ITSETEHTY KEBAB