Luontoretkiä tarjolla pääkaupunkiseudun asukkaille

Retkien tiedot on koottu juuri ilmestyneeseen Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri 2017 -esitteeseen. Retket alkavat muuttolintujen tarkkailusta huhtikuussa päätyen marraskuulle, jolloin bongataan kudulla olevia taimenia kaupunkipuroissa ja mennään kaamosretkelle. Yhdessä koetuista retkistä jää hieno muisto ja paljon luontotietoa omilla retkillä hyödynnettäväksi.

Itsenäisyytemme juhlavuonna järjestettävät retket suuntautuvat eri puolille pääkaupunkiseutua, jonka luonto on uskomattoman monipuolinen ja ihana. Urbaanista mosaiikista löytyy upeita kulttuuri- ja luonnonmaisemia. Näissä ympäristöissä on usein rikas lajisto ja maisemiin liittyy kiinnostavia tarinoita. Luontoretket ovat monelle parasta harrastustoimintaa keväästä pitkälle syksyyn. Luonnossa liikkuminen tekee hyvää mielelle ja ruumiille. Juuri pääkaupunkiseudulle muuttaneita retket ja puistokävelyt auttavat kotiutumaan uuteen asuinpaikkaan.

Kalenterit jaossa asiakaspalvelupisteissä ja kirjastoissa

23 000 Luontoretkikalenteria on nyt jaossa Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan asiakaspalvelupisteissä, luontotaloissa ja Virka-infossa (Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13) ja sähköisenä internetissä. Kirjastoihin kalenterit ehtivät huhtikuun alkuun mennessä.

Opastukset ovat pääosin suomenkielisiä, mutta osalla retkistä on myös ruotsinkielinen opastus ja yksi on englanninkielinen. Puistokävelyillä Helsingissä on myös draamaopastuksia, joilla tavataan historiallisia henkilöitä. Retket ovat pääasiassa maksuttomia, mutta lauttamatkoista peritään maksu. Joillekin erikoisretkille on ennakkoilmoittautuminen, muuten retkille on vapaa pääsy. Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupunkien rajat eivät ole esteenä. Osa retkistä on myös esteettömiä. Retkille osallistumiseen riittää peruskunto.

Tutustu Luontoretkikalenteriin tästä


  • Hoikka koira voi hyvin

    Ylipaino on yleisin ravitsemuksellinen virhe lemmikeillä länsimaissa. Arvioiden mukaan noin neljäsosa koirista on ylipainoisia. Helpointa on huolehtia siitä, että koira pysyy koko ajan ihannepainossaan, mutta laihduttaminenkaan ei ole mahdotonta.

  • Kauppa käy Lanttilassa

    Viime elokuussa pääkaupunkiseudun suurimman kirppiksen Perhekirppis Lanttilan toiminta siirtyi Vantaan Petikkoon, mistä oli löytynyt uudet toimitilat.  

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely