Syksyn uudet pyykinpesukoneet

Puhdasta jälkeä. Minkälainen on hyvä pyykinpesukone - ja paljonko sellainen maksaa? Jotta virheostoksilta vältytään, kannattaa pyykinpesukoneen toivotut ominaisuudet miettiä etukäteen itselleen selviksi.

Uusi pyykinpesukone ostetaan yleensä silloin, kun vanha on jo mennyt rikki. Kiirekin tietysti olisi, sillä pyykkivuori alkaa päivä päivältä kasvaa. Parhaan vaihtoehdon hankinnassa on hyvä ottaa huomioon pesukoneen käyttötarpeet, toivottu pesutulos, energiatehokkuus, melutaso, helppokäyttöisyys sekä tietenkin hintaluokka.

20 asteen pesuohjelma säästää energiaa

Halvallakin voi saada hyvän. Esimerkiksi Kuluttaja-lehden vertailutestissä 12:sta koneesta toiseksi paras oli koko joukon halvin Samsung WF71F5ECW4W (499€). Samassa testissä kävi ilmi, että 20 tai 40 asteessa pestyillä vaatteilla ei pesutuloksessa ole kovin suuria eroja. Uusissa koneissa nykyisin pakollinen 20 asteen pesuohjelma säästää energiaa.

Kalleimmat pyykinpesukoneet maksavat reilusti yli tuhat euroa. Erot yleisimpään 500-700 euron hintaluokkaan löytyvät lähinnä melutason vähäisyydestä, koneen kestävyydestä ja ohjelmien monipuolisuudesta. Takuun pituus antaa viitteitä kestävyydestä.

Laatu, luotettavuus ja käytännöllisyys

Useimmille pyykinpesukoneen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat pesutuloksen laatu ja toiminnan luotettavuus. Oheiseen pyykinpesukoneen ostajan muistilistaan on koottu myös muut asiat, joita ei kannata unohtaa kaupoille lähdettäessä tai nettitilausta tehtäessä.


  • Katse keväiseen keittiöön!

    A la Carte ja Petra –keittiöiden kotimaisuus ja laadukas suunnittelu- ja asennuspalvelu ovat etusijalla Suomen 33 Keittiömaailma -myymälässä. Pääkaupunkiseudun kuuden Keittiömaailman asiakaspalvelusta vastaa 20. juhlavuottaan viettävä Suomen suurin keittiöiden jälleenmyyjäyritys.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely