Äly-TV on kodin peruslaite

Numerot puhuvat: Kesäkuussa 2016 kuusi kymmenestä Pohjoismaissa myydystä televisiosta oli älykäs – marraskuussa 80% myydyistä televisioista sisälsi elektroniikkamyyntiä mittaavan GfK:n mukaan älyä.

Pohjoismaiden asukkaat ovat toki maailmanlaajuisesti edelläkävijöitä uuden tekniikan käyttöönotossa, mutta myös globaalisti älytelevisiot ovat lyöneet läpi. IHS Technologyn mukaan 2016 toisella vuosineljänneksellä 56% kaikista myydyistä televisioista oli älykkäitä kun taas vuonna 2015 samaan aikaan luku oli 43% ja kaikilla markkina-alueilla näkyy älytelevisioiden myynnin kasvu.

”Television katselu on muuttunut hetkessä radikaalisti uusien palvelujen ja älyn tuomien mahdollisuuksien myötä. On normaalia, että Suomalaisessakin perheessä televisioiden älyominaisuuksia käytetään luontevasti television katselun rinnalla. Joissakin suoratoistopalvelut ovat jo syrjäyttämässä normaalin televisionkatselun kokonaan”, kertoo Philips-televisioiden markkinointipäällikkö Juhani Hallamaa.

Philips käyttää televisioissaan Googlen Android TV™-käyttöjärjestelmää, joka tuo elokuvat sarjat, pelit ja musiikin olohuoneisiin. Käyttöliittymä on suunniteltu helpoksi käyttää television kaukosäätimella ja se on helppo omaksua vaikkei älytelevisiota olisi aiemmin omistanutkaan. Lisäksi televisioissa on sisäänrakennettu Google Cast-toiminto, jonka avulla tableteista ja matkapuhelimista on helppoa jakaa sisältö television ruudulle. Uuden sukupolven Philips Android TV:t pitävät sisällään tehokkaan neliydinprosessorin, jonka ansiosta älytelevisio-ominaisuuksien käyttö on mukavan vauhdikasta.

”Selaimen merkitys älytelevision käytössä on kadonnut kokonaan, sillä mobiilimaailmasta tutut sovellukset ovat vain yksinkertaisesti toimivampia kaukosäätimellä laitetta käytettäessä. Myös kotimaiset palveluntarjoajat ovat heränneet Android TV:n mahdollisuuksiin siirtää sisältönsä matkapuhelimista suurille ruuduille: Suomessa kaikille pääkanaville löytyy oma Android TV-sovelluksensa, joiden kautta älytelevision käyttö on vaivatonta ja samankaltaista”, Hallamaa kertoo.

On arvioitu, että Android TV yhdessä muiden älytelevisiolaitteiden kanssa muodostaa vuoteen 2019 mennessä 1.5 miljardin laitteen kokonaismäärän. Vuoteen 2020 mennessä älytelevisioita, mediabokseja, -tikkuja sekä esimerkiksi verkkoon kytkettäviä BluRay-soittimia voisi olla käytössä jopa 1.7 miljardia.


  • Katse keväiseen keittiöön!

    A la Carte ja Petra –keittiöiden kotimaisuus ja laadukas suunnittelu- ja asennuspalvelu ovat etusijalla Suomen 33 Keittiömaailma -myymälässä. Pääkaupunkiseudun kuuden Keittiömaailman asiakaspalvelusta vastaa 20. juhlavuottaan viettävä Suomen suurin keittiöiden jälleenmyyjäyritys.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely