Tiina Raevaaran mielipaikka kotona löytyy sohvalta

Missä asut?

Synnyinkaupungissani Keravalla 1969 rakennetussa kerrostalossa. Tämä on tuttua kaupunginosaa: lapsuudenkotini on vain puolen kilometrin päässä, ja samassa pihapiirissä, missä nyt asun, olen esimerkiksi ollut perhepäivähoidossa aina tokaluokkalaiseksi saakka.

Mikä on mielipaikkasi kodissasi?

Sohvanurkkaus olohuoneessa.

Millä tavalla mielipaikkasi tuo sinulle mielihyvää?

Sohvalta on hyvä näkymä ulos ikkunasta. Ikkunasta näkyy puita ja erityisesti eräs kaunis ja rakas vaahtera. Pidän kovasti näkymästä, puussa näkyy usein lintuja ja oravia, ja ylipäätään ulos katsominen tekee ihmiselle ja tietokoneen tuijottamisesta väsyneille silmille hyvää. Pidän myös olohuoneen katselemisesta. Katselen hyväksyvästi kirjahyllyjä ja kaikkia vielä lukemattomia kirjoja. Ylipäätään sohvalta on hyvä näkymä kaikkeen, mitä kotona tapahtuu.

Mitä lempipaikassasi pitää olla?

Siinä pitää olla mukava istua, ja istuma-asennosta pitää saada sillä tavalla jämäkkä, että myös kirjoittaminen onnistuu hyvin. Teen töitä pienellä läppärillä, jonka tuen syliini tyynyllä. Haluan myös saada nostettua jalkani ylös. Vieressä pitää olla paikka, johon saa laskettua kahvikupin. ja näkymä ikkunasta on aina hyvin tärke

Miten se on sisustettu?

Sohvanurkkauksessani on uusi sohva, johon olen kovin tyytyväinen. Elimme hetken kokonaan ilman sohvaa, kun vanhasta oli luovuttu mutta uutta ei ollut ehditty ostaa. Se oli kamalaa aikaa! Sohva on tärkeä koko perheen yhdessäololle; muita vastaavia paikkoja yhdessä istuskeluun ei oikeastaan ole. Sohvan valintakriteereitä oli se, että istuinosa ei ole liian upottava, selkänoja tukee hyvin ja että kangas on sellaista, josta on helppo imuroida pois koirankarvat.

Mitä siellä teet?

Käytän sohvaa kaikkeen: teen siinä töitä, luen kirjoja, juon kahvia, istun ja ihmettelen maailmanmenoa, kuulustelen lasten läksyjä, surffailen netissä, nukun joskus päiväunetkin.

Saatko lempipaikassasi työhön liittyvää fiilistä ja inspiraatiota?

Fyysisesti mukava olo on hyvin tärkeää työnteon kannalta. Vaikka ympäristö olisi kuinka inspiroiva, en pysty kirjoittamaan, jos istuma-asento on huono. Sohva on täydellinen paikka tehdä töitä, ja olohuoneen ympäristö isoine ikkunoineen, kirjahyllyineen ja tauluineen pitää kirjoitusvirettäni yllä. Kaipaan rauhaa ja turvallista oloa mutta silmille kaikenlaista katseltavaa.

Onko sieltä jotain muita erityisiä muistoja?

Olen asunut tässä kodissani kuusi vuotta, ja siihen liittyy pelkkiä hyviä muistoja. Olen ihminen, joka kiintyy helposti paikkoihin ja esineisiin, ja kotini edustaa minulle rauhaa. En ole mikään trendien perässä juokseva sisustusintoilija, vaan haluan, että tavaroillani on kaikilla jokin merkitys. Olohuoneestani löytyy paljon esimerkiksi isovanhemmilleni kuuluneita huonekaluja, ja ne ovat minulle tärkeitä.

Onko sinulla ollut elämäsi aikana muissa kodeissa erityisiä mielipaikkoja?

Kyllä sellainen on ollut jokaisessa kodissa – ylipäätään lempipaikan löytyminen on arjelle ja viihtyvyydelle tärkeää. Lempipaikan pitää olla sekä fyysisesti että henkisesti miellyttävä ja rauhallinen.

 

Faktat

Nimi: Tiina Raevaara
Ikä: 37
Ammatti: kirjailija
Kotoisin: Keravalta
Asuu: Keravalla
Perhe: kaksi lasta, aviomies ja hänen kolme lastaan, koira

IMG 6885


  • Katse keväiseen keittiöön!

    A la Carte ja Petra –keittiöiden kotimaisuus ja laadukas suunnittelu- ja asennuspalvelu ovat etusijalla Suomen 33 Keittiömaailma -myymälässä. Pääkaupunkiseudun kuuden Keittiömaailman asiakaspalvelusta vastaa 20. juhlavuottaan viettävä Suomen suurin keittiöiden jälleenmyyjäyritys.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely