Dekkaristi Outi Pakkasen punainen laiskanlinna on maailman paras paikka

Missä asut?

Asun Helsingin Lauttasaaressa, 1960-luvun kerrostalon ylimmän kerroksen päätyhuoneistossa. Olen asunut samassa talossa kohta kolmekymmentä vuotta, ensimmäiset kymmenen pienemmässä asunnossa toisessa kerroksessa.

Mikä on mielipaikkasi kodissasi?

Niitä on itse asiassa kaksi. Ensinnäkin keittiö, mutta kyllä yhdistetyssä kirjastotyöhuoneessa sijaitseva punainen laiskanlinna vie sittenkin voiton.

Millä tavalla mielipaikkasi tuo sinulle mielihyvää?

Kaikilla mahdollisilla tavoilla, se on ikään kuin turvallinen kotipesä, maailman paras paikka.

Mitä lempipaikassasi pitää olla?

Nuorena haaveilin omasta kirjastosta, jossa olisi mukava laiskanlinna. Nyt minulla on ne molemmat. Siis kirjoja pitää olla ympärillä, ja paljon.

Miten se on sisustettu?

Kirjahyllyt kiertävät seiniä, laiskanlinnan vieressä on retrotuotantoa edustava art deco -tyylinen tarjoiluvaunu. Hercule Poirot’n kotona televisiosarjassa on muuten täsmälleen samanlainen! Vaunun päällä on Eero Aarnion Tuplakupla -lamppu. Olen hankkinut sekä tarjoiluvaunun että lampun jonkun kirjan ilmestymisen kunniaksi. Ne kertovat omasta historiastani, samoin kuin seiniä kiertävät kirjahyllyt.
Aikaisemmin työpöytänä toimi 1800-luvun herrain huoneen kirjoituspöytä, mutta vaihdoin sen pari vuotta sitten Alvar Aallon mustakantiseen funkis-pöytään. Sekin on hankittu erään kirjan ilmestymisen kunniaksi.

Mitä siellä teet?

Laiskanlinnassani luen, kuuntelen musiikkia, kudon, mietiskelen ja suunnittelen, teen muistiinpanoja, torjun pahaa maailmaa. Siinä voi tehdä ihan mitä vaan. Se on niin mukava, että otan siinä joskus jopa päivänokoset.

Saatko lempipaikassasi työhön liittyvää fiilistä ja inspiraatiota?

Kyllä, mitä suurimmassa määrin!

Onko sieltä jotain muita erityisiä muistoja?

Paljonkin, ehkä rakkaimpana se, että laiskanlinna tuotiin samana päivänä, jolloin järjestin isäni 85-vuotisillalliset.

Onko sinulla ollut elämäsi aikana muissa kodeissa erityisiä mielipaikkoja?

Edellinen kotini sijaitsi v. 1906 rakennetussa jugend-talossa Helsingin Kampissa. Olohuoneen vihreässä kakluunissa paloi tuli kesät talvet. Sitä tunnelmaa kaipaan yhä.

FAKTA

Nimi: Outi Pakkanen

Ikä: 71 v

Ammatti: kirjailija

Kotoisin: Kokkolasta (muutti Helsinkiin alle 2-vuotiaana)

Asuu: kerrostalossa Helsingin Lauttasaaressa

Perhe: asuu yksin, mutta perheeseen kuuluvat aikuinen poika sekä kaksi
veljeä perheineen

Teokset: 26 dekkaria (viimeisin Peili v. 2016), Emmi Jurkan ja Aino Acktén elämäkerrat, keittokirja Porosta parmesaaniin, Anna Laineen keittokirja


  • Katse keväiseen keittiöön!

    A la Carte ja Petra –keittiöiden kotimaisuus ja laadukas suunnittelu- ja asennuspalvelu ovat etusijalla Suomen 33 Keittiömaailma -myymälässä. Pääkaupunkiseudun kuuden Keittiömaailman asiakaspalvelusta vastaa 20. juhlavuottaan viettävä Suomen suurin keittiöiden jälleenmyyjäyritys.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely