Itsepalvelupesulassa peset kaikki pyykit, matot ja erikoistekstiilit - edullisesti

Nopeasti kasvanut suomalainen itsepalvelupesula-ketju 24 Pesula on avannut pääkaupunkiseudulla kuudennen itsepalvelupesulan kauppakeskus Eastoniin. Viimeisen kahden vuoden aikana ketju on kasvanut voimakkaasti ja nyt eri puolille Suomea on avattu jo 19 toimipistettä. Ketjun ensimmäinen pesula perustettiin lähes 20 vuotta sitten Kokkolaan.

Itsepalvelupesula tarjoaa pesupalveluita normaalista pyykinpesusta aina mattojen pesuihin asti sekä pesulassa pestyille pyykeille myös kuivauspalvelut. Uutena palveluna 24 Pesula tarjoaa kuluttajille kovapohjaisten mattojen pesuun suunniteltua tasopesukonetta.

Tasopesukone on 24 Pesulan itse suunnittelema, patentoima sekä valmistama. Toistaiseksi tasopesukone on pääkaupunkiseudulla käytössä vasta Eastonin ja Ristikon pesuloissa.

Isojen kodintekstiilien ja mattojen pesu sekä kuivaus käy itsepalvelupesulassa kädenkäänteessä

IMG 0332 Large

Kuva: 24 Pesulan tunnistaa iloisesta oranssista väristä. Vaikka pesulat ovat itsepalvelupesuloita, on niissä kameravalvonta ja asiakaspalveluun saa helposti yhteyden puhelimen avulla.

Tutustuimme 24 Pesulan toimintaan Konalan toimipisteessä, joka avattiin viime vuoden lokakuussa. Konalan toimipisteessä on käytössä kuusi pesukonetta, kaksi kuivausrumpua ja yksi tasopesukone. Toistaiseksi koneiden määrä on ollut riittävä eli estänyt suurempien jonojen muodostumisen. 

Isojen kodintekstiilien, täkkien, peittojen, untuvatakkien ja mattojen pesu on helppoa suorittaa itsepalvelupesulassa esimerkiksi kaupassa käynnin aikana. Uudenlaisessa itsepalvelupesulassa kaikki pesut kestävät korkeintaan 30 minuuttia. Hinta sisältää allergiatestatut ja hajusteettomat pesuaineet. 

Omien pesuaineiden ja huuhteluaineiden käyttäminen on kiellettyä ja ainoastaan tahranpoistoaineiden käyttäminen on sallittua. Pyykit voi kuivata halutessaan tehokuivausrummuissa ja matot jättääkuivumaan 24 Pesulan suunnittelemiin ja valmistamiin lukittaviin kuivauskaapistoihin.

Itsepalvelupesula toimii ilman varausjärjestelmää ja pyykille pääsee aina kun haluttu kone on vapaana. Pesuajat ovat lyhyitä, minkä johdosta mahdollinen jonotusaika jää lyhyeksi.

Lähiseudun asukkaat ovat löytäneet hyvin palvelun

Tapasimme Konalan 24 Pesulassa Maija Lyytisen, joka on käyttänyt 24 Pesulan tasopesukonetta jo useamman kerran. 

-Tasopesukone on loistava, toimii hyvin sekä tekee minkä lupaa, kuvailee Maija Lyytinen pesukoneen toimintaa. Tällä kertaa pesuun tuli kuitenkin toppatakit.

-Nyt on ensimmäistä kertaa pesussa toppatakit, kun omassa käytössä eikä taloyhtiössä ole kuivausrumpua. Kuivausrumpu pöyhii nimittäin takin mukavasti.

Tasopesukone pesee ja imee lian pois maton sisältä

IMG 0337 Large

Kuva: Ennen pesua, tasopesukone mittaa ensin maton ja ilmoittaa hinnan, kertoo Anna-Riina Zitting 24 Pesulasta.

Konalan ja Eastonin pesulat on varustettu 24 Pesulan itse kehittämällä kovapohjaisten mattojen pesuun tarkoitetuilla tasopesukoneella. Tasopesukone pesee jopa kolmen sentin paksuiset kovapohjaiset matot. Pesun jälkeen suurin osa matoista on käyttökuivia, ja koska pohja pysyy täysin kuivana voi maton laittaa takaisin lattialle loppukuivaukseen.

Pesutekniikka toimii patentoidulla vesipesu menetelmällä joka pesee ja kuivaa maton ilman mekaanista rasitusta. Vesi on 35-asteista ja pesuaine allergiatestattua. Pesu sopii myös villa- ja silkkimatoille, kertoo 24 Pesulan markkinointipäällikkö Nico Nevala.

Toimintaperiaate verrattuna mattorantaan on päinvastainen - juuriharjalla pestessä lika poistuu pinnalta, mutta painuu osittain myös syvemmälle tekstiilin syihin. Tasopesukone taas pesee ja imee lian saman tien syvältä tekstiilistä. Säännöllinen puhdistus lisää mattojen ja muidenkin tekstiilien käyttöikää. Puhtaissa matoissa värit toistuvat parhaiten ja kodin yleisilmekin on raikkaampi.

Tasopesukoneen käyttö on kuluttajille helppoa

Matto laitetaan ensin tasopesukoneeseen, mutta ennen pesun alkamista laite mittaa maton ja kertoo pesun hinnan. Pienimmät matot kone pesee jopa 5 minuutissa ja suurimmatkin puolessa tunnissa.

Tasopesujen hintaluokkia on kolme ja edullisin pesu 6,30 € on tarkoitettu alle neliön matoille. Alle kahden ja puolen neliön maton hinta on 15,50 € ja sitä suuremmat matot pestään hintaan 24,70 €.

Konepestävät pehmeät matot, kuten puuvilla-, villa- tai räsymatot on helppo pestä erillisellä mattokoneella. Pesun hinta kahdelle isolle matolle on 18 euroa. Lisäksi matot voi jättää kuivumaan erilliseen kuivauskaappiin 4 euron lisähinnasta.

Aloita jouluun valmistautuminen

Joulusiivouksen jokavuotista taakkaa voi helpottaa jakamalla siivoustöitä tasaisesti pitkin loppuvuotta.

Mattojen pesun voi hoitaa myös hyvin ennen ruuhkia sekä jonoja, jotka alkavat yleensä kaksi viikkoa ennen joulua. Myös jouluna alta varastoon siirrettävät matot ja tekstiilit on hyvä puhdistaa ennen varastointia.

Muista että lika ja tahrat puhdistuvat aina parhaiten tuoreeltaan.


  • Katse keväiseen keittiöön!

    A la Carte ja Petra –keittiöiden kotimaisuus ja laadukas suunnittelu- ja asennuspalvelu ovat etusijalla Suomen 33 Keittiömaailma -myymälässä. Pääkaupunkiseudun kuuden Keittiömaailman asiakaspalvelusta vastaa 20. juhlavuottaan viettävä Suomen suurin keittiöiden jälleenmyyjäyritys.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely