Kahden kerroksen lasiterassi

Kaksikerroksinen Siesta-lasiterassi toi Tuusulassa asuvan Romppasen perheen upeaan kotiin uusia ulottuvuuksia. Nyt kaksi lisähuonetta ovat ahkerassa käytössä satoi tai paistoi. Jessica ja Mikko Romppasen uudella Siesta-lasiterassilla soi kitara. Perheen kaksi pörröistä lemmikkikania mutustavat vihreää päivällistään juuri töistään palanneen Mikon musisoinnin tahdissa.

”Kaksikerroksinen lasiterassi toi omakotitaloomme pari lisähuonetta”, iloitsee kylmiä juomia terassipöydälle asetteleva Jessica. Terassilta on suora näköyhteys keittiöön ja olohuoneeseen, jossa koulusta kotiin palannut perheen tytär on läksyjensä parissa.

Perheen isä kertoo hankinnan taustoja: ”Rakennutimme talomme viitisen vuotta sitten. Lasiterassi oli suunnitelmissa alusta alkaen, mutta vasta tänä vuonna päätimme tehdä suunnitelmista totta. Siesta-lasiterassi tuntui mielestämme parhaalta vaihtoehdolta, joten pyysimme tarjousta.”

Viikossa valmista

Kaksikerroksisen lasiterassin suunnitelmat viimeisteltiin nopeasti. Sisustamisesta nauttiva Jessica suunnitteli lasiterassin yksityiskohdat yhteistyössä Siestan ammattilaisten kanssa. Taloushallinnon parissa työskentelevä Mikko kävi kustannusarvion läpi ja sopi asennusajan, joka onnistui sopivasti hiihtolomaviikoksi. 

Aikataulua nopeutti myös se, että rakennuslupa terassille oli haettu jo talon rakennusvaiheessa.”

Suunnittelu ja asennus menivät tosi hyvin. Aikataulut pitivät. Saimme sitä mitä luvattiin ja siihen hintaan, mistä sovittiin. Olemme oikein tyytäväisiä”, sanoo Mikko. 

Omaa sisustusblogiaan verkko-osoitteessa nordicatmosphere.com pitävä Jessica on miettinyt kahteen kerrokseen rakennetun lasiterassin toiminnot ja sisustuksen tarkkaan. ”Yläkerran terassin myötä saimme parvekkeen hyödyllisempään käyttöön. Lapset pelailevat siellä lautapelejään. Itse istuskelemme siellä usein Mikon kanssa iltaisin pitempään mukavasti upottavissa säkkituoleissa.

”Kierreportaat toivat taloon myös hyödyllisen hätäpoistumistien yläkerrasta alas. Alakerran terassi palvelee koko perheen ja kanien ajanviettopaikkana. ”Täällä viihtyy myös viileänä päivänä, sateella tai silloin kun ulkona tuulee. Säteilylämmittimet pidentävät mukavasti käyttökautta.” 

Laadukkaat liukuovet aukeavat koko Siesta-lasiterassin leveydeltä. Kun kanit ovat sisällä tai häkissään, ovat liukuovet kesäaikaan käytännössä jatkuvasti auki. Käynti ulkoterassille ja pihalle on helppo. 

Mikko on erityisen tyytyväinen liukuovien mekanismien toimintaan ja koko terassin komponenttien laatuun.” Laatu tuntuu hyvältä. Ja kun ostaa kotimaista, kaikki voittavat.”

Siesta on panostus asumismukavuuteen ja talon arvoon

Lasiterasseihin erikoistunut, 45 henkeä työllistävä Siesta on alallaan johtava tekijä Suomessa. Sekä suunnittelu että teollinen tuotanto tehdään kokonaan kotimaassa. Yritys panostaa koko toiminnassaan ennen kaikkea laatuun.

Asiakkaalle Siestan laatu merkitsee helppoutta ja luotettavuutta. Kaikki yrityksen toimittamat lasiterassit piirustuksineen tallennetaan tietokantaan. Jos myöhemmin tulee vaikkapa lasivahinko, voi Siesta toimittaa uuden lasin asennettuna yhden puhelinsoiton perusteella.

Kaikki lasitetun terassin osat valmistetaan teollisesti Vantaalla, joten mittatarkkuus on huippuluokkaa. Puitteet ja lasit sopivat työmaalla millilleen yhteen. Asiakas saa omaan kotiinsa räätälöidyn lasitetun terassin, jonka liitokset eivät irvistä eivätkä tiivistetyt saumat vuoda vettä sateella tai lumikuorman alla. Jämäkkä rakenne kestää myös päällekiipeämisen puhdistusta varten.

Kaikki alkaa suunnittelukäynnistä

Siesta-lasiterassin suunnittelu alkaa aina maksuttomalla kotikäynnillä. Asiakas kertoo toiveistaan, ja Siestan asiantuntija esittelee eri mahdollisuuksia sekä antaa kokemuksen tuomia käytännön vinkkejä. Siesta toimittaa vuosittain noin 600 lasiterassia, joten suomalaisen asumiseen asumiseen parhaiten sopivat terassiratkaisut löytyvät nopeasti.

Tarvittaessa Siesta hoitaa asiakkaan puolesta myös lupamenettelyt avaimet käteen –periaatteella.
Noin kymmenen neliön yksikerroksisen Siesta-lasiterassin hintahaarukka on varusteista riippuen noin 8000-12000 euroa avaimet käteen -toimituksena perustuksineen.

Pitkäikäinen ratkaisu

Oikein tehdyt perustamis-, ja pohjatyöt ovat lasiterassin pitkän iän sekä toimivuuden edellytys. Siestan lasiterassitoimituksessa perustukset tehdään sellaisiksi, ettei routa pääse liikuttamaan rakenteita ja vaikeuttamaan liukuovien toimintaa.

CE-hyväksytyt tuotteet ja rakenneratkaisut ovat VTT:n tutkimia ja mitoitettu kestämään Suomen olosuhteet. Alumiini ei ruostu, ja laseina käytetään kotimaiselta toimittajalta hankittuja kestäviä turvalaseja.

Lasiterassin asennustakuu on kaksi vuotta ja materiaaleille myönnetään viiden vuoden takuu.

Siesta Group Oy
Piitie 1, 01510, Vantaa
Puhelin:
Info: 010 327 3300
Myynti: 010 327 3301
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Internet: siesta.fi


 • Markiisi on edullinen tapa estää asunnon kuumenemista kesällä

  Liian korkeaksi nousseen sisälämpötilan viilennys voi olla varsinainen sähkösyöppö, jos apuna käytetään ilmastointilaitetta, ilmalämpöpumppua tai tuuletinta. 

 • Kahden kerroksen lasiterassi

  Kaksikerroksinen Siesta-lasiterassi toi Tuusulassa asuvan Romppasen perheen upeaan kotiin uusia ulottuvuuksia. Nyt kaksi lisähuonetta ovat ahkerassa käytössä satoi tai paistoi. Jessica ja Mikko Romppasen uudella Siesta-lasiterassilla soi kitara. Perheen kaksi pörröistä lemmikkikania mutustavat vihreää päivällistään juuri töistään palanneen Mikon musisoinnin tahdissa.

 • Näin kaatuu puu

  Kotipihan puiden kaadossa tärkeintä on kaatumissuunta. Kotipihan puu kasvaa usein väärässä paikassa. Varsinkin pieninä taimina liian lähelle rakennuksia istutetuista puista saattaa kasvaa talon rakenteiden kuntoa uhkaavia haittoja. Jos ongelmapuun kaatoon ryhtyy itse, pitää tietää muutama perusasia. Ensimmäiseksi laitetaan kuntoon suojavarusteet sekä talolle että sahurille.

 • Taloyhtiö vastaa leikkipaikan turvallisuudesta

  Monessa taloyhtiössä suunnitellaan keväällä pihaan liittyviä parannustöitä. 

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely