Uudenlainen kierrätyslannoite kotipuutarhaan

Luonnonvaroja säästävän GreenCare Ympäristön Ystävä -puutarhalannoitteen koko valmistusketju raaka-aineiden hankinnasta valmiin tuotteen pakkaukseen on mahdollisimman ympäristöystävällinen. Suuri osa lannoitteessa käytettävistä raaka-aineista, kuten viljojen sivujakeista ja sokerituotannon sivuvirroista, on ennen jäänyt täysin hyödyntämättä kasvinravinteina.

- Kierrätämme tuotteessamme suomalaisten maa- ja metsätilojen kasviperäiset sivujakeet takaisin maaperään. Ne lisäävät hyödyllisten pieneliöiden toimintaa maassa, parantavat maan mururakennetta ja sitovat hiiltä maaperään. Suomalaisen SOILFOOD INSIDE-keksinnön ansiosta kasvi pystyy hyödyntämään maan ravinnevarat tehokkaammin, jolloin kasvu on tasapainoista ja kukinta runsasta. Hajuttomien lannoiterakeiden käyttö on helppoa ja siistiä, kertoo Berner Oy:n puutarhatuotteista vastaava Category Manager Janne Pulkkinen .

Mikael Gabriel mukana ympäristöystävällisen kotipuutarhan lanseerauksessa

Bernerin viime syksynä Vain Elämää –sarjasta alkanut yhteistyö Mikael Gabrielin kanssa jatkuu Ympäristön Ystävä –lannoitteen markkinoinnin yhteydessä. Mikael Gabrielin sanoma ympäristöystävällisestä elämäntavasta ja omasta puutarhainnostuksesta tukee yhteistyön tavoitteita ja innostaa nuorempiakin kasvattamaan kasviksia.

- Viime kesänä innostuin toden teolla puutarhahommista ja hoidinkin omaa pihaani innokkaasti läpi kesän. Tämä yhteistyö tuntui mulle todella luontevalta ja innostuin siitä heti. Olen itse ympäristön ystävä ja haluan kehittyä paremmaksi myös arkisissa valinnoissani. Uskon tämän yhteistyön antavan siihen hyvät valmiudet, sanoo Mikael Gabriel .


 • Markiisi on edullinen tapa estää asunnon kuumenemista kesällä

  Liian korkeaksi nousseen sisälämpötilan viilennys voi olla varsinainen sähkösyöppö, jos apuna käytetään ilmastointilaitetta, ilmalämpöpumppua tai tuuletinta. 

 • Kahden kerroksen lasiterassi

  Kaksikerroksinen Siesta-lasiterassi toi Tuusulassa asuvan Romppasen perheen upeaan kotiin uusia ulottuvuuksia. Nyt kaksi lisähuonetta ovat ahkerassa käytössä satoi tai paistoi. Jessica ja Mikko Romppasen uudella Siesta-lasiterassilla soi kitara. Perheen kaksi pörröistä lemmikkikania mutustavat vihreää päivällistään juuri töistään palanneen Mikon musisoinnin tahdissa.

 • Näin kaatuu puu

  Kotipihan puiden kaadossa tärkeintä on kaatumissuunta. Kotipihan puu kasvaa usein väärässä paikassa. Varsinkin pieninä taimina liian lähelle rakennuksia istutetuista puista saattaa kasvaa talon rakenteiden kuntoa uhkaavia haittoja. Jos ongelmapuun kaatoon ryhtyy itse, pitää tietää muutama perusasia. Ensimmäiseksi laitetaan kuntoon suojavarusteet sekä talolle että sahurille.

 • Taloyhtiö vastaa leikkipaikan turvallisuudesta

  Monessa taloyhtiössä suunnitellaan keväällä pihaan liittyviä parannustöitä. 

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely