Kesän terassitrendit: Industrial-tyyliä ja muistumia mummolasta

 

Suomalaiset viihtyvät yhä paremmin terasseilla ja parvekkeilla kesäisin - ja niihin panostetaan. Tämän kesän kuumimmat kalustetrendit hyödyntävät industrial- ja mummola-estetiikkaa. Polyrottinki ja polywood ovat helppohoitoisuutensa vuoksi suomalaisten suosikkimateriaaleja.

Kylpytynnyrit, ulkoporealtaat, sohvaryhmät ja kaasugrillit olivat viime kesänä eniten myyntiään kehittäneet tavararyhmät esimerkiksi Suomen K-Raudoissa ja Rautioissa.

”Trendi on selkeä: ihmiset haluavat viihtyä pihoilla ja puutarhoissa. Tämä näkyy selvästi myynneissämme sekä kotipuutarhatutkimuksessa, jonka mukaan mm. puutarhakalusteissa viime kesänä oli ostajia aikaisempaa enemmän, ostetut tuotteet olivat keskimäärin korkeamman hintatason laadukkaampia tuotteita ja kaupan arvo kasvoi 10% Suomessa” K-Raudan piha ja puutarha –tuotteista vastaava tuotelinjajohtaja Olli Pere Keskolta sanoo. 

Industrial-tyyliä ja muistumia mummolasta

K-Raudan kesässä rouheaa industrial-tyyliä edustavat metallikalusteet esim. Cello Alicante sekä polysementti-kalusteet esim. Cello Cement -pöytä. Ripauksen mummolatunnelmaa puolestaan tuovat retrohenkiset kalusteet, kuten polyrottinkinen Cello 50´s -sohvaryhmä ja vaaleanpunaisin pehmustein varustettu Cello Retro -bistrosetti.   Ulko- ja sisäkalusteiden välinen raja on selkeästi muuttumassa. Sekä sisään että ulos soveltuvat monitoimikalusteet esim. Cello Colorado –ruokailuryhmä sopiin ruokailuun sisällä tai ulkona.

Pihalla ja puutarhassa halutaan viihtyä, joten kalusteiden mukavuuteen, muotoiluun ja värimaailmaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Esimerkiksi sohvaryhmissä Cello Venice, -Oakland, -Alicante ja -Sevilla on paksut, kutsuvat pehmusteet.

Polyrottinki ja polywood suomalaisten materiaalisuosikit  

Suomalaisten suosikkimateriaalit puutarhakalusteissa ovat järjestyksessä: polyrottinki, polywood, puu ja metalli.

”Polyrottinki ja polywood ovat kasvattaneet usean vuoden ajan myyntiään K-Raudoissa eikä suosiolle näy loppua. Eikä ihme, ovathan nämä materiaalit erittäin helppohoitoisia ja niitä saa useissa eri sävyissä” sanoo K-Raudan puutarhakalusteista vastaava tuotepäällikkö Jaana Mikkonen Keskolta.

Metallikalusteissa alumiini on kestävä, kevyt ja näyttävä vaihtoehto. Myös perinteiset puukalusteet soveltuvat edelleen pihalle ja puutarhaan, kotiin tai mökille. 

Puutarhakalusteiden värisuosikit musta, valkoinen ja harmaa pitävät edelleen pintansa. Maanläheiset värit ja erityisesti harmaan eri sävyt miellyttävät suomalaisia kuluttajia myös ruukuissa ja pihakoristeissa.

terassi2

Kausivalot löytäneet tiensä suomalaisten pihoille

Kausivalojen käyttö alkaa pikkuhiljaa Suomessakin olla vuoden ympäri tapahtuvaa valaistusta. Valoja käytetään tunnelman luomiseen sisällä ja ulkona. Erittäin suosittuja ovat sisätiloihin soveltuvat puuvillavalosarjat sekä retrohenkiset hehkulamppumalliset ulkovalosarjat.

”Paristokäyttöiset led-kausivalot kasvattavat suosiotaan helppokäyttöisyytensä vuoksi. Led-valojen edelleen kehittyessä ja useimpien paristokäyttöisten kausivalojen ollessa ajastimella varustettuja myös paristot kestävät pidempään”, sanoo K-Raudan piha- ja puutarhaosaston tavararyhmäpäällikkö Mikko Tiesalo Keskolta.

 


 • Markiisi on edullinen tapa estää asunnon kuumenemista kesällä

  Liian korkeaksi nousseen sisälämpötilan viilennys voi olla varsinainen sähkösyöppö, jos apuna käytetään ilmastointilaitetta, ilmalämpöpumppua tai tuuletinta. 

 • Kahden kerroksen lasiterassi

  Kaksikerroksinen Siesta-lasiterassi toi Tuusulassa asuvan Romppasen perheen upeaan kotiin uusia ulottuvuuksia. Nyt kaksi lisähuonetta ovat ahkerassa käytössä satoi tai paistoi. Jessica ja Mikko Romppasen uudella Siesta-lasiterassilla soi kitara. Perheen kaksi pörröistä lemmikkikania mutustavat vihreää päivällistään juuri töistään palanneen Mikon musisoinnin tahdissa.

 • Näin kaatuu puu

  Kotipihan puiden kaadossa tärkeintä on kaatumissuunta. Kotipihan puu kasvaa usein väärässä paikassa. Varsinkin pieninä taimina liian lähelle rakennuksia istutetuista puista saattaa kasvaa talon rakenteiden kuntoa uhkaavia haittoja. Jos ongelmapuun kaatoon ryhtyy itse, pitää tietää muutama perusasia. Ensimmäiseksi laitetaan kuntoon suojavarusteet sekä talolle että sahurille.

 • Taloyhtiö vastaa leikkipaikan turvallisuudesta

  Monessa taloyhtiössä suunnitellaan keväällä pihaan liittyviä parannustöitä. 

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely