Päästötön sisustusmaali - turvallinen allergikoille ja kemikaaliyliherkille

Sokevan valikoima kasvaa toukokuussa 2017 uudella Domus Natura -sisustussarjalla. Sen aloittavat luonnolliset Domus Natura -savimaalit, joilla seinät ja katon voi maalata tasaisen mattapintaiseksi. Ekologiset savimaalit ovat turvallinen ja luonnonmukainen valinta kodin sisustukseen. Ne antavat rakenteiden hengittää, mikä ehkäisee kosteus- ja sisäilmaongelmia. Päästöttömät savimaalit ovat turvallinen vaihtoehto myös lapsiperheille, allergikoille ja kemikaaliyliherkille. Murretut pastellisävyt on valittu suomalaiseen sisustusmakuun sopiviksi.

Domus Natura – koti ja luonto

Uusia Domus Natura -savimaaleja on saatavana kuudessa valmiiksi sekoitetussa sävyssä. Värimaailma koostuu murretuista, levollisista pastellisävyistä: Wells Grey, Red Wood, Blue Mountain, Yellow Stone, Green Land ja White Sands. Maalipinnasta tulee täyshimmeä ja kangasmaisen sileä.

Suomalaiset kuluttajat ovat saaneet vaikuttaa Domus Naturan sävyjen valintaan. Jokaisesta väriryhmästä oli ehdolla parikymmentä eri vaihtoehtoa, joista selvästi suosituimmat valittiin uusien savimaalien sävyiksi.

– Savimaalien nimi tulee siitä, että ne sisältävät oikeaa savea. Domus Naturan koostumuksesta noin 20 prosenttia on valkoista savea. Luonnollinen savimaali on yksi vanhimmista ihmisen käyttämistä maaleista. Muoviton savimaali antaa rakenteiden hengittää, mikä ehkäisee kodin kosteusongelmia. Siksi perinnerakentajat ovat ottaneet ne omakseen, kertoo Sokevan myyntipäällikkö Olli Konttinen.

Ekologiset Domus Natura -savimaalit eivät sisällä lainkaan liuottimia, muovia tai muita vaarallisia aineita. Haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC) ei ole lainkaan: niitä on 0 grammaa per litra, kun sallittu raja on 30 grammaa litrassa. Hopeasuolaa sisältävä savimaali on antimikrobista, joten se ei toimi kasvualustana bakteereille.

– Savimaalien tuoksu on hyvin mieto, joten niistä ei saa päänsärkyä maalatessa. Maalatusta pinnasta ei haihdu mitään haitallista sisäilmaan. Siksi ne sopivat erinomaisesti myös allergikoille, hajuherkille ja ihmisille, jotka ovat yliherkkiä kemikaaleille. Savimaali on erinomainen valinta lastenhuoneen sisustukseen, Konttinen toteaa.

Tasaisen peittävää ja täyshimmeää väriä

Domus Natura -savimaaleilla voi maalata sekä käsittelemättömiä että aiemmin maalattuja seiniä ja kattoja: esimerkiksi puuta, kiveä, tiiliä, kipsi- ja puukuitulevyä, betonia sekä pinkopahvia. Kahdella maalikerroksella saa täysin peittävän pinnan, vaikka pohja olisi lähtöjään aivan eri värinen. Savimaalilla maalatusta tehosteseinästä saa muuta kalustusta kauniisti korostavan sisustuselementin.

Ennen maalauksen aloitusta pinnat puhdistetaan liasta ja pölystä BioComb Maalipesulla. Kun pinta on kuivunut kunnolla, Domus Natura -savimaalin voi levittää seinään tai kattoon lyhytnukkaisella telalla tai laadukkaalla keinokuitusiveltimellä. Maalattu pinta on kosketuskuiva alle tunnissa, mutta sen kannattaa antaa kuivua 2–3 tuntia ennen toisen maalikerroksen levitystä.

– Toinen maalikerros kuivuu 2–3 tunnissa niin, että huoneen voi ottaa käyttöön. Tilassa on turvallista vaikka nukkua saman tien. Savimaalin täydelliseen kuivumiseen menee 2–3 viikkoa. Sen aikaa kannattaa odottaa, ennen kuin ripustaa tauluja tai siirtää huonekaluja kiinni seinään, Konttinen huomauttaa.

Domus Natura -savimaalia myydään 2,5 litran purkeissa. Maali on sekoittamisen jälkeen heti käyttövalmista. Eri sävyjä saa sekoittaa keskenään. Yksi purkillinen riittää keskimäärin yhden noin 10–20 neliömetrin kokoisen seinän maalaamiseen kahteen kertaan. Tuotteet valmistetaan Sokevalle Saksassa.

Domus Natura -sarja tulee kasvamaan uusilla sisustustuotteilla syksyllä 2017. Tulossa on muun muassa luonnonmukainen liitumaali, joka ei sisällä lainkaan muovia tai liuottimia.

Domus Natura -savimaali, pakkauskoko: 2,5 l, hinta noin 89 euroa

domus natura savimaali tuotekuva

 


Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely