Arvoasunto nykyaikaan

Töölössä sijaitsevaan asuntoon tehtiin täysremontti noin kymmenessä viikossa. Huonejärjestys laitettiin uusiksi ja huoneisto varustettiin uusimmalla led-älyvalaistustekniikalla. Jannica Tjeder ja Mika Viskari hankkivat uudeksi asunnokseen huoneiston Töölön Runeberginkadulta, Kauppakorkeakoulua vastapäätä. Arvokkaassa, vuonna 1927 rakennetussa talossa sijaitseva 79,5 m2 asunto oli kokenut kovia, viime ajat se oli ollut muun muassa Airbnb-majoituskäytössä.

Edellisesta kunnon remontista oli jo vuosikymmeniä, eikä pohjaratkaisu tuntunut uusista omistajista enää toimivalta. Asunto oli käytännössä iso yksiö, jossa oli sermeillä jaettuja tiloja. Kylpyhuonetta hallitsi kookas poreamme. Remontoinnin suunnitteluun kutsuttiin avuksi Latecon Oy:n nuori mutta ammattitaitoinen yrittäjä Jesse Laukkanen.

”Tässä asunnossa lähes kaikki kulmat ovat vinoja tai pyöreitä. Löysin täältä vain yhden suoran kulman”, muistelee Jesse Laukkanen. Erikoiset muodot ovat kuitenkin tärkeä osa vanhan asunnon viehätystä.

Laukkanen ja asunnon omistajat kartoittivat huoneiston kunnon ja päätyivät ratkaisuun, jossa kaikki laitettiin uusiksi kattoja ja lattiota myöten. Uutta pohjapiirrosta alettiin hahmottelemaan kolmioksi, jossa entisen keittiön tilalle tuli makuuhuone ja poreammeen tilalle kodinhoitohuone.

Alaslaskettu katto ja älyvalaistus

Lateconin erikoisosaamiseen kuuluvat alaslasketuilla katoilla toteutetut led-spottivalorakenteet. Koska vanhassa asunnossa riittää huonekorkeutta, tehtiin koko huoneistoon muutamilla sentillä laskettu kipsilevykatto, johon upotettiin himmennettäviä led-spottivaloja. Katon ja seinän kulmat viimeisteltiin upeilla kipsilistoilla, jotka antavat vanhan asunnon tyyliin sopivan ilmeen.

Sekä spotteja että kattovalaisimia voi nyt ohjata Wi-Fi-verkon kautta älypuhelimella tai tablettitietokoneella. Myös perinteiset katkaisijat toimivat langattomasti, joten niiden sijoittelu ei ole sähkökaapeleista riippuvainen.

Asunnossa uusittiin kaikki pinnat, sähköt ja putket. Kuten vanhassa talossa usein käy, tuli remontissa vastaan myös yllätyksiä. Esimerkiksi lattiat osoittautuivat niin vinoiksi, että ne päädyttiin uusimaan ja tasoittamaan kauttaaltaan lattialevyjen päälle levitettävällä Plano-kuitutasoitteella. Lattian alle saatiin uudet sähkökaapelit siististi piiloon, ja eteisen lattiaan upotettiin käytännöllinen lattialämmitys.

Töölöläiskolmion täysremontti saatiin valmiiksi noin kymmenessä viikossa. Sisustusratkaisujen suunnittelusta vastasi sisustussuunnittelija Noora Juurikkala.

Juuri valmistuneessa asunnossa muuttolaatikoitaan purkavat omistajat ovat projektiin erittäin tyytyväisiä. ”Jesse Laukkasen ammattitaidolla oli suuri merkitys lopputulokseen. Remontin edetessä Jesse ehdotti käteviä teknisiä ratkaisuja, joita emme itse olisi tulleet ajatelleeksi.”, kertoo Viskari.

Latecon Oy on erikoistunut huoneistoremontteihin pääkaupunkiseudulla.

”Tämäkin remontti sujui niin kuin piti. Sen tietää siitä, että jälkikäteen ei ole ilmennyt mitään korjattavaa”, sanoo Laukkanen.

Latecon Oy
Sähköposti:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puhelin: 0400 502 631
Internet: latecon.fi


Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely