Sohva tehdään tilaan sopivaksi samaan hintaan

Sohvan voi tilata omilla mitoilla kapeampana, lyhyempänä tai eri pehmusteilla ilman lisähintaa, kertoo Vantaan Kalustetalon yrittäjä Juha-Pekka Kolehmainen

Sohvan ostajalla on usein tarkka näkemys siitä minkälainen sohva on sopivin omaan kotiin. Sohvan pitäisi mahtua tilaan siten ettei se estä kulkua tai peitä oviaukkoja, ja lisäksi sen tulisi kestää aikaa ja käyttöä. Istuttaessa sohvan tulisi kenties olla riittävän kapea, istuimen napakka tai pehmeä. Hankinnassa tulisi huomioida kaikkien sohvan käyttäjien tarpeet. 

Sohvaostoksille lähdettäessä, tarjonnan rajallisuus paljastuu usein nopeasti ostajalle. Sopivaa ja haluttuun tilaan ajateltua sohvaa voi olla haastavaa löytää suurista huonekaluliikkeistä. Sohvat myydään usein standardimitoilla tai sohvan voi koota moduuleista. Myös moduulisohvat ovat yleensä standardikokoisia, jotka toisiinsa liittämällä saa muodostettua eri kokoisia, mutta tietyn mittaisia sohvia.

Kalustetalon mittatilaussohvat standardi-sohvien hinnalla

Toinen vaihtoehto on teettää sohva mittatilauksena. Tällöin sohvan saa haastaviinkin tilaratkaisuihin halutuilla kankailla sekä pehmusteilla. Monen ostajan kohdalla hinta voi toisinaan olla määräävä tekijä sohvan hankinnassa. Sohva ostetaan usein kymmeneksi vuodeksi, joten sen kestävyys on merkittävä tekijä ostopäätöksessä.

Suosittu kulmasohvamallisto, joka tehdään tilaan sopivaksi.

Tämän ongelman on tiedostanut Heinolasta pääkaupunkiseudulle saapunut Kalustetalo, joka myy Suomessa valmistettavia mittatilaussohvia standardisohvien hinnalla. Sohvan voi tilata kapeampana, lyhyempänä tai eri pehmusteilla ilman lisäkustannuksia. Mittatilaussohvan hinta on siis sama kuin liikkeessä esillä olevan sohvan hinta, joka voi olla myös tarjouksessa. Kangasmateriaalien vaihtaminen voi kuitenkin vaikuttaa hintaan. 

Tämä kaikki on mahdollista teettämällä kaikki sohvissa käytettävät moduulit mittatilauksena. Tilauksen valmistuminen vie tällä hetkellä noin 6-7 viikkoa, mikä on suhteellisen lyhyt aika, kun sohvia käytetään kymmenenkin vuotta.

Vantaan Kalustetalo 

Juha-Pekka Kolehmainen perusti Kalustetalon Heinolassa 1998. Kolme vuotta sitten Kalustetalo laajeni Lahteen, jolloin toinen toimipiste avattiin kauppakeskus Valoon. Viime syksynä avattiin Vantaalla kauppakeskus Viisarissa toimipiste, joka toimi aluksi päätuotemerkin eli Laulumaa -nimellä. Vuoden lopussa nimi vaihtui Vantaan Kalustetaloksi, joka edustaa edelleen pääasiassa Laulumaan sekä sohvatehdas Norosen tuotteita.

Laulumaa - Muotoilua Lahest

Laulumaan huonekalut suunnitellaan Suomen teollisen muotoilun pääkaupungissa Lahdessa. Huonekalujen lähtökohtana on ajaton arjessa toimiva muotoilu yhdistettynä korkealaatuisiin materiaaleihin. Tuotteiden pitää kestää myös korkeaa kulutusta, mistä johtuen kalusteille annetaan pitkä takuuaika. Laulumaa kalusteita myydään yli 70 kymmenen jälleenmyyjän toimesta.

Design Norosen tehtaanmyymälä 

Vantaan kalustetalo toimii myös Design Norosen tehtaanmyymälänä. Tehtaalla on omat suunnittelijat ja puusepät, minkä johdosta räätälöityjen tuotteiden valmistaminen on jouhevaa ja helppoa. Norosen oma sohvavalikoima kattaa kolme tuhatta sohvaratkaisua ja eri kangasvaihtoehtoja on tuhat. Noronen valmistaa Rautalammilla myös kaikki Laulumaan markkinoimat kotimaiset sohvat.

Myyjä auttaa oikean sohvan valinnassa

Sohvan ostaja voi vaikuttaa itse täysin sohvan tai tuolinsa ulkonäköön. Myyjän avustuksella valitaan tuotteen osat, materiaalit ja värit. Myös kovuuden voi valita sekä jousitusta säädellä. Käsinojien, kulmasohvien kulmien tai jalkojen vaihtaminen on helppoa, ja tuotteita saadaan juuri sen kokoisena kuin asiakas haluaa ja tarvitsee. Norosen valmistamille sohvien rungolle ja jousitukselle luvataan viidentoista vuoden takuu. 

Vanhan sohvan voi myös koska tahansa verhoiluttaa uudelleen, mikä on taloudellista sekä ekologista. Hinta on puolet uuden hinnasta, mutta tuotteesta tulee uudenveroinen.

Kalustetalo Vantaa

Vantaa kauppakeskus Viisari
Martinkyläntie 47, Vantaa
Avoinna: ark 11-19, la 10-17, su 12-17
Puh. 029 1700 708
http://kalustetalot.fi
www.festivo.fi


  • Katse keväiseen keittiöön!

    A la Carte ja Petra –keittiöiden kotimaisuus ja laadukas suunnittelu- ja asennuspalvelu ovat etusijalla Suomen 33 Keittiömaailma -myymälässä. Pääkaupunkiseudun kuuden Keittiömaailman asiakaspalvelusta vastaa 20. juhlavuottaan viettävä Suomen suurin keittiöiden jälleenmyyjäyritys.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely