Maailman paras – suomalainen sänky

 

Kuva: Platinum Continental Chesterfield Headboard

Nukumme kolmanneksen elämästämme. Ei siis ole yhdentekevää miten nukumme. Nukkumisen määrällä ja laadulla on suuri merkitys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. 

Joensuun Sänkytehdas valmistaa sängyt suomalaisena käsityönä yksilöllisesti. Yrityksen nuorehkosta iästä huolimatta taustalla on vuosikymmenten vahvaa osaamista alalta. Suunnittelusta vastaa Pauli Jämsén.

-Olemme lähteneet rakentamaan hyvää sänkyä laatu edellä nukkujaa ajatellen. Mietimme, että kyllä varmasti osaamme tehdä yhtä hyviä - ja tietenkin vielä parempia sänkyjä kuin vaikkapa läntinen naapurimaa, naurahtaa Joensuun Sänkytehtaan toimitusjohtaja Markku Rönkkö.

Niin Rönkkö kuin Jämsén olivat törmänneet usein tahoillaan siihen, että markkinoiden parhaaksi mainostettu sänky ei antanutkaan nukkujalleen riittävän hyvää ja laadukasta unta. Niinpä kaksikko perusti kahdeksan muun ammattilaisen kanssa Joensuun Sänkytehtaan. Pohjois-karjalaiseen tyyliin ammattilaisten tavoite on vaatimaton: "Valmistamme maailman parhaat sängyt asiakkaita kuunnellen. Vain täydellinen tuote on tarpeeksi hyvä.”.

-Sängyn perusominaisuus on oikeanlainen patja. Oikeanlaisella patjalla selkäranka on hyvässä asennossa, ja lihakset pystyvät lepäämään. Puhumattakaan siitä, että miten paljon aivot ja mielemme tarvitsevat lepoaikaa jäsentääkseen päivän tapahtumia, Rönkkö kertoo.

Asiakas itse valitsee sänkynsä ominaisuudet alusta loppuun. Valintaan vaikuttaa nukkujan koko – pituus ja paino. Sopiva jousijäykkyys testataan liikkeessä. 

Tukeva puurunko, aktiivijousitus ja sisusmateriaalien hengittävyys on sängyn ydin. Loppu onkin sitten herkuttelua vaikkapa oman sisustusmaun mukaan. Rungon alaosassa olevan kehän materiaalin voi valita aina koivusta rosteriin. Kangaslaatuja ja kuoseja on valtavasti. Ensisijaisesti kankaina käytetään lapualaisia Annalan kankaita. Kankaisiin saa tilattua kuvioinnin vaikkapa itse otetusta valokuvasta. 

Diamond Adjustable Platinum Headboard

Kuva: Diamond Adjustable Platinum Headboard

Koitere® -tuoteperheen nimellä olevat sängyt ovat kiertäneet jo monilla messuilla muutaman vuoden ajan. Lisäksi tuotteita myyvät yrityksen omat Unikeidas-myymälät.

-Kuluttajien vastaanotto on ollut oikein hyvää. Suomessa arvostetaan suomalaista käsityötä ja suomalaisia materiaaleja, kertoo Rönkkö.

Uusimpana ja helpoiten saavutettavissa ja testattavissa sängyt ovat Unikeidas-myymälässä Espoon Kauppakeskus
Liilassa.

Rönkkö huomauttaa, että heiltä saa sängyt mihin tahansa nukkumapaikkaan. Sänkyjä tehdään mittatilaustyönä niin koteihin, veneisiin, autoihin kuin muihin kulkuneuvoihin.

Joensuun Sänkytehdas on saanut jalansijaa jo maailmallakin.  Vientiä on Amerikkaan, Venäjälle ja Ruotsiin. Seuraavassa tähtäimessä ovat Kiina, Korea ja Intia. 

-Olemme vahvoilla, kun emme tee bulkkia. Asiakkaamme voivat nukkua yksilöllisesti valmistetussa sängyssä missä päin maailmaa tahansa, Rönkkö toteaa.

PauliJamsenMarkkuRonkko

Kuva: Pauli Jämsen ja Markku Rönkkö

Joensuun Sänkytehdas Oy

Unikeidas Espoo, Kauppakeskus Liila

Martinsillantie 10
02270 Espoo

Puh. 050 312 9379

www.joensuunsankytehdas.fi


  • Katse keväiseen keittiöön!

    A la Carte ja Petra –keittiöiden kotimaisuus ja laadukas suunnittelu- ja asennuspalvelu ovat etusijalla Suomen 33 Keittiömaailma -myymälässä. Pääkaupunkiseudun kuuden Keittiömaailman asiakaspalvelusta vastaa 20. juhlavuottaan viettävä Suomen suurin keittiöiden jälleenmyyjäyritys.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely