Näin joulukuusesi säilyy hyvänä pitkään

Tuoreen tutkimuksen  mukaan joulukuusi kuuluu suomalaisten enemmistön jouluun. Suosituin joulukuusi on aito metsäkuusi. Seuraavaksi suosituin vaihtoehto on muovikuusi (25 prosenttia). Perinteinen vihreä väri on kuitenkin saanut haastajan valkoisesta muovikuusesta, joka joissakin tavarataloissa on jopa syrjäyttänyt vihreän värin. 

Mikäli kotisi jouluun kuuluu aito joulukuusi, näin saat sen säilymään hyvänä pitkään.

  1. Kuljetus: suojaa puu automatkan ajan kylmältä viimalta peitteellä.
  2. Kotiin saapuessa: jos joulukuusta ostaessa sää on pakkasen puolella, on kuusi parasta sulattaa ennen jalkaan asettamista mieluiten viileässä tilassa. Pidä tyvi sulatuksen ajan kylmässä vesiämpärissä.
  3. Pystyyn asettaessa: ennen kuin laitat kuusen jalkaan, sahaa siihen uusi tuore imupinta. Lyhennä kuusta ja sahaa sen vartta vaakatasossa sen verran, että kuusi mahtuu hyvin pystyasentoon. Älä kuitenkaan kavenna tyveä.
  4. Ylläpito: kuusi säilyy parhaimpana viileässä ilmassa: älä siis laita sitä aivan patterin viereen. Muista huolehtia, että jalassa on tarpeeksi vettä.
  5. Muovikuusi kestää kaiken, pihtakuusessa neulaset pysyvät parhaiten. Joskus neulasia voi tippua, vaikka tekisit kaiken oikein. Jos puu on kokenut stressiä edellisen kasvukauden aikana sääolosuhteiden, kuten kuivan syksyn johdosta, voi neulasia varista aiemmin. Aidoista kuusista pihtakuusi säilyttää parhaiten neulaset, ja muovikuusi taas kestää vuodesta toiseen.

 

 


  • Katse keväiseen keittiöön!

    A la Carte ja Petra –keittiöiden kotimaisuus ja laadukas suunnittelu- ja asennuspalvelu ovat etusijalla Suomen 33 Keittiömaailma -myymälässä. Pääkaupunkiseudun kuuden Keittiömaailman asiakaspalvelusta vastaa 20. juhlavuottaan viettävä Suomen suurin keittiöiden jälleenmyyjäyritys.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely