Arvaatko mikä huone? Siellä sometetaan, pelataan mobiilipelejä, kuunnellaan musiikkia ja venytellään niskoja.

Tiukkaa työtahtia ei ole varaa hellittää edes vessakäynnin ajaksi, paljastaa IDOn nettikysely*. 90 prosenttia kyselyyn vastanneista selviytyi vessakäynnistään alle viidessä minuutissa.

Hieman yllättäen naiset väittävät olevansa miehiä nopeampia, sillä 95 % naisvastaajista viettää työpaikan vessassa alle viisi minuuttia, miehistä taas yli viidesosalla menee enemmän aikaa.

Vessassa ei myöskään rampata turhan tiheään: vain 19 % vastaajista käy vessassa yli kolmesti päivässä. Eikä töitä nykyään tarvitse keskeyttää edes istunnon ajaksi: 12 % vastaajista kertoi tekevänsä vessassa töitä, esimerkiksi lukemalla työsähköposteja pöntöllä. Esimiehistä näin tekee lähes joka kolmas (30 %).

Työpaikan vessa on sosiaalinen paikka

Töiden lisäksi pikavisiiteillä ehditään tekemään paljon muutakin kuin niitä varsinaisia tarpeita. Yli puolet vastaajista (55 %) käyttää työpaikan vessassa sosiaalista mediaa älypuhelimellaan, 12 % vastaajista vaihtoi kuulumisia työkaverin kanssa ja joka kymmenes puhui siellä puhelimeen.

Sosiaalisuuden lisäksi vastaajat kertoivat meikkaavansa ja laittavansa hiuksia, mutta myös pelaavansa mobiilipelejä, kuuntelevansa musiikkia ja venyttelevänsä niskoja.

Ylipäätään työpaikkojen vessoissa käydään ihan mielellään: vain 22 % vastaajista kertoi arastelevansa vessassa käymistä työpäivän aikana. Yleisin syy arasteluun oli epämiellyttävät äänet, kuten ilmavaivat ja lorina (57 % arastelijoista). Myös hajut – omat tai muiden – häiritsivät monia (37 %).

Epäsiistit vessat ällöttävät

Kaikilla työpaikoilla ei valitettavasti vessoista pidetä kunnolla huolta, mikä rajoittaa joidenkin vessakäyntejä. 36 % arastelijoista kertoi välttävänsä vessakäyntejä, koska yleiset vessat ällöttävät.

”Jos vessa löytyy, se on yleensä järisyttävän likainen. Voi miettiä, onko sontaa vähemmän housuissa, jos istuu pöntölle ja kurauttaa suoraan kalsariin”, kertoi eräs naisvastaaja.

”Älytön likaisuus, rikkinäiset pöntöt ja ovien toimimattomuus tai puuttuminen” häiritsivät toista vastaajaa. Vaikka ovet olisivatkin paikoillaan, ei yksityisyydestä aina huolehdita. Useampi vastaaja nosti esiin läpikuultavat, maitolasiset vessojen ovet tai vessojen sijainnin liian julkisella paikalla.

Unisex-vessa on lähes puolella vastaajien työpaikoista (46 %), mutta läheskään kaikkia se ei miellytä. Kolmasosa vastaajista toivoi, että miehet ja naiset tekisivät tarpeensa erillään.

*IDOn työpaikkavessakyselyyn vastasi 20.2.–9.3.2017 verkossa 327 henkilöä, joista naisia 70,64 %, miehiä 29,05 % ja muun sukupuolen omaavia 0,31 %. Vastaajista 78,59 % oli työpaikallaan työntekijän asemassa ja 12,23 % esimiehenä. 9,17 % oli joku muu asema työpaikallaan tai he olivat esimerkiksi yrittäjiä.

 


  • Katse keväiseen keittiöön!

    A la Carte ja Petra –keittiöiden kotimaisuus ja laadukas suunnittelu- ja asennuspalvelu ovat etusijalla Suomen 33 Keittiömaailma -myymälässä. Pääkaupunkiseudun kuuden Keittiömaailman asiakaspalvelusta vastaa 20. juhlavuottaan viettävä Suomen suurin keittiöiden jälleenmyyjäyritys.

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely