Kesäpäivä auton parissa

 

Kesällä on mukavaa puuhailla auton parissa. Jos käytettävissä on oma piha, autotalli tai vaikkapa kesämökin parkkipaikka, voi auton puunailuun ja kunnostukseen keskittyä siellä kaikessa rauhassa.

Helpointa kunnostusta on auton ulkopintojen ja sisätilojen siistiminen.

Vanhemmissa autoissa kaikki auton ulkopinnat olivat terästä aina puskureita myöten. Nykyisin materiaaleja on monia. Suuri osa auton ulkopinnoista on muovia. Komposiittia voivat olla esimerkiksi auton lokasuojat, moottoritilan ja tavaratilan kannet sekä korin helmat. Pintojen hoidon ja kiillotuksen kannalta ei ole suurtä väliä, mitä ainetta pinnat ovat. Samat aineet ja menetelmät käyvät useimmiten maalattujen pintojen hoitoon, kunhan maalipinta on samanlainen.

Mustille muovipinnoille on omat hoitoaineensa, joilla sävy saadaan pysymään juuri sellaisena kuin sen on tarkoitus olla. Mattamustiin puskureihin ei pelkkä pesu ja vahaus riitä. Asiantuntevasta tarvike- ja varaosakaupasta voi hankkia juuri sellaisia varten tarkoitettuja käsittelyaineita. Esimerkiksi auton-varaosat24.fi tarjoaa kaikkea autoon liittyvää verkkokaupassa, joka on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Asiakaspalveluun voi myös soittaa ja kysyä neuvoa.

Auton helmat ja puskurit ovat usein talven suolateiden jäljiltä perusteellisen puhdistuksen ja suojauksen tarpeessa. Puskureiden usein harmaan sävyisen värin haalistumista voidaan ehkäistä hyvin uv-säteilyä kestävän vahan avulla.

Sisätiloissa kumitiivisteille ja verhoilumateriaaleille on omat puhdistusaineensa. Väärät puhdistus- ja hoitoaineet voivat aiheuttaa kumien ja muovimateriaalien haurastumista. Auton tavaratilan matto on usein niin tiheävillaista kangasta, että koirankarvat ja muut liat sekä roskat istuvat todella tiiviisti matossa kiinni. Tehokas imuri sopivin suulakkein on paras tapa puhdistukseen. Viimeistelyyn voi käyttää esimerkiksi verhoilunpuhdistusvaahtoa.

Kevytmetallivanteiden puhdistusta varten tarvitaan sopiva pesuharja ja puhdistusaine, joka ei vahingoita kevytmetallipintaa. Happoja sisältäviä puhdistusaineita kannattaa välttää.

Pienet huollot kotipihalla kaikessa rauhassa

Renkaidenvaihdon lisäksi myös monet muut tekniset huoltotyöt onnistuvat tavalliseltakin autoilijalta. Moottoriöljyn tarkistus on helppo toimenpide. Moottoriöljyn ja öljynsuodattimen vaihtokin onnistuu, jos käytettävissä on sopivat työkalut, luotettava tunkki ja varmistavat tuet.

Pyyhkimen sulkien uusiminen on kesällä mukavampaa kuin syksyllä pimeässä. Pesunesteen lisäys, katkenneen antennin vaihto ja naarmuuntuneen pölykapselin vaihto uuteen ovat esimerkkjeä itse tehtävistä huoltotöistä. Jos innostusta riittää, voi konehuoneen puolelle kurottaa vaihtamaan vaikka raitisilmasuodattimen uuteen.

Edistyneemmille tee-se-itse autonhuoltajille löytyy autovaraosaliikkeistä kaikkia varaosia ja autotarvikkeita. Verkossa voi tehdä osien hinnoista helposti vertailua niihin erikoistuneissa verkkokaupoissa.


  • Hoikka koira voi hyvin

    Ylipaino on yleisin ravitsemuksellinen virhe lemmikeillä länsimaissa. Arvioiden mukaan noin neljäsosa koirista on ylipainoisia. Helpointa on huolehtia siitä, että koira pysyy koko ajan ihannepainossaan, mutta laihduttaminenkaan ei ole mahdotonta.

  • Kauppa käy Lanttilassa

    Viime elokuussa pääkaupunkiseudun suurimman kirppiksen Perhekirppis Lanttilan toiminta siirtyi Vantaan Petikkoon, mistä oli löytynyt uudet toimitilat.  

Kodin Uutiset Kysely

Kodin uutiset kysely